Nieuws   Zoeken 

Hanny's Indische hutspot met tartaarballetjes
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. tartaar
3 tenen knoflook
2 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal
ca. 500 gr. aardappels (of meer bij grote eters)
500 gr. hutspotgroente
1 kippenbouillontablet
1 zakje boemboe nasi goreng
1 eetl. margarine
Bereiding:
In kom tartaar vermengen met uitgeperste knoflook, ketjap en sambal. Ca. 14 balletjes vormen. De geschilde aardappels in stukken snijden. In pan doen: hutspotgroente, aardappels, water + bouillontablet. In 20 min. gaarkoken. Intussen nasigroente weken. In de koekenpan tartaarballetjes in de margarine in ca. 5 min. op matig vuur gaarbakken. Uit het bakvet scheppen en warmhouden. In dit bakvet geweekte nasigroente 3 min. zachtjes bakken. Hutspot stampen en nasigroente erdoor roeren. Nog even doorwarmen en serveren met tartaarballetjes.
Receptnummer: 4765 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Sir Stephan
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept