Marian's hartig gevulde appels
Ingredienten: (4 pers.):
5 Goudrenetten of Alkmene
3 middelgrote uien
2 takjes salie
4 el. roomboter
100 gram fijn gesneden mager rookspek
vers gemalen zwarte peper
Bereiding:
Appels wassen en klokhuis verwijderen (onderkant dichtlaten). Bij 4 appels de opening wat groter maken en nog een beetje uithollen. De vijfde appel in zeer kleine blokjes snijden. In pan dobbelsteentjes spek uitbakken, 1/2 el. boter toevoegen en dan fijn gesneden uit en 1 takje salie erbij doen. Roeren tot de uien lichtbruin worden, blokjes appel erdoor en wat zwarte peper. Pan van het vuur halen en de appels vullen met het mengsel. Oven voorverwarmen op 225 graden. Doe de appels in een ovenschaal met de rest van de boter en salie. Appels een beetje invetten met wat gesmolten boter en in +/- 30 minuten in het midden van de oven gaar laten worden.
Receptnummer: 4772 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: marian rademaker
Opmerking:
Lekker als voorgerecht of als bijgerecht bij b.v. kerstmaaltijd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept