Nieuws   Zoeken 

Marian's soljanka (Russische maaltijdsoep)
Ingredienten: (6 pers.):
Vleesbouillon:
2 1/2 liter water
500 gram schenkel (mager)
1 flinke ui (in 2 stukken gesneden)
1 bouillonblokje
3 takjes peterselie
2 takjes tijm (of 1 ½ tl.)
6 peperkorrels (of meer als je van pittig houdt)
Soep:
2 uien (fijngesneden)
200 gram gekookte worst (in blokjes gesneden)
250 gram mager gerookt spek (in blokjes)
1 metworst van ca. 200 gram (ca. 15 min. in bouillon meekoken)
1/2 pot komkommerschijven in plakjes
1/2 komkommer in reepjes
2 augurken in stukjes gesneden
1 el. kappertjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 winterwortel in dunne plakjes
1 prei in ringen
voor de garnering:
een paar schijfjes citroen
paar takjes peterselie of dille
zure room of crême fraiche
Bereiding:
Bouillon ca. 2 à 3 uur laten trekken. Rookspek, gekookte worst even in koekenpan aanbakken, uien toevoegen en zachtjes laten bakken tot uien glazig zijn, dan tomatenpuree, komkommer, augurken, kappertjes en een klein beetje bouillon erbij. Dit ca. 10 minuten laten sudderen. Bouillon door de zeef doen. Dan de in plakjes gesneden metworst, winterwortel, prei en het rookspekmengsel in de bouillon doen en dit alles ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Eventueel kunt u ook nog het vlees van de schenkel toevoegen.
Receptnummer: 4779 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 160 min. | Meer recepten van: marian rademaker
Opmerking:
Stevige maaltijdsoep, niet echt geschikt als voorafje!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept