Nieuws   Zoeken 

Marian's zuurkool op z'n Surinaams
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo gehakt
1 kilo zuurkool
1 kilo aardappelen
3 teentjes knoflook
zout
zwarte peper
maggiblokje (geen bouillonblok)
suiker
ketjap
nootmuskaat
tomatenpuree
ve-tsin
1 ei
1 dl. melk
flinke scheut room
klontje boter
Bereiding:
Puree maken van aardappelen, ei, melk, room, boter, nootmuskaat en peper en zout. Gehakt mengen met knoflook, zout, peper, suiker, ketjap, nootmuskaat, tomatenpuree en ve-tsin. Zuurkool mengen met dezelfde ingrediƫnten plus het verkruimelde maggiblokje. Ovenschotel invetten met een beetje boter en als eerste een laan aardappelpuree, daarna gehaktmengsel, dan zuurkoolmengsel en weer een laag aardappelpuree. Hierover paneermeel strooien en ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Receptnummer: 4783 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: marian rademaker
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept