Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo gehakt
1 kilo zuurkool
1 kilo aardappelen
3 teentjes knoflook
zout
zwarte peper
maggiblokje (geen bouillonblok)
suiker
ketjap
nootmuskaat
tomatenpuree
ve-tsin
1 ei
1 dl. melk
flinke scheut room
klontje boter | Bereiding:
Puree maken van aardappelen, ei, melk, room, boter, nootmuskaat en peper en zout. Gehakt mengen met knoflook, zout, peper, suiker, ketjap, nootmuskaat, tomatenpuree en ve-tsin. Zuurkool mengen met dezelfde ingrediƫnten plus het verkruimelde maggiblokje. Ovenschotel invetten met een beetje boter en als eerste een laan aardappelpuree, daarna gehaktmengsel, dan zuurkoolmengsel en weer een laag aardappelpuree. Hierover paneermeel strooien en ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 220 graden. |