Nieuws   Zoeken 

Marian's massala kip
Ingredienten: (4 pers.):
1 kip of drumsticks of kipfilet
zout naar smaak of 1 bouillonblok
2 teentjes knoflook
1 grote ui
1/2 verse Madame Jeanet peper of 5 gedroogde lombokpepertjes
3 e.l. massalakerrie
olie of boter om te braden
8 aardappelen (middelgroot)
2 laurierblaadjes
2 kopjes water
Bereiding:
de kip in stukken hakken (filet in grote stukken) en licht zouten. De knoflook, ui en peper klein hakken en dit met de massala bij de kip doen en goed door elkaar mengen. De olie of boter in braadpan verhitten en kipmengsel hierin ca. 15 minuten bakken (kipfilet 5 minuten). Aardappelen schillen, in vieren snijden en bij de kip doen, water toevoegen en het geheel laten stoven tot de aardappelen gaar zijn. Als het vocht in de pan dreigt in te drogen, iets water erbij doen. Er moet voldoende vocht zijn om uw roti eventueel in te dopen.
Receptnummer: 4791 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: marian rademaker
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept