Marian's toemis bontjie
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram verse sperciebonen
500 gram magere speklappen in blokjes gesneden
1 1/2 e.l. olie
2 uien
3 teenjes knoflook
1 verse peper of 2 t.l. sambal
3 t.l. bruine suiker
1/2 kopje ketjap (blik Yellow label black soy)
1 bouillonblok
1 t.l. kentjur
eventueel wat zout.
Bereiding:
Speklapjes in olie aanbakken, ui, knoflook en peper erbij doen en zachtjes laten bakken tot de uien glazig zijn. Dan suiker, ketjap, boullionblok, kentjur en bonen toevoegen. Laten stoven tot boontjes beetgaar zijn. Lekker met witte rijst of gekookte aardappelen. Als je er gekookte aardappelen bij eet, dan water bij het mengsel doen zodat er voldoende jus ontstaat
Receptnummer: 4793 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: marian rademaker
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept