Nieuws   Zoeken 

Marian's rode bieten met aardappelpuree en biefstuk
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram verse rode bieten
4 rode uien (groot) in halve ringen gesneden
300 gram mager rookspek in reepjes
4 takjes tijm
4 1/2 e.l. suiker
versgemalen zwarte peper
4 1/2 d.l. rode wijn
Voor de aardappelpuree;
750 gram aardappelen (bloemig)
3 1/2 d.l. slagroom
vergemalen zwarte peper en zout
4 biefstukjes van 150 gram
versgemalen zwarte peper en zout
Bereiding:
Schil de uien en snijdt ze in twee helften, dan in halve ringen snijden. Schil de bieten en snijdt ze in twee helften, dan in niet te dunne plakken snijden. Spek in reepjes snijden. Doe eerst de uien, dan de bietjes, het rookspek, tijm, suiker en peper in de pan. Giet hierover de rode wijn en breng het geheel aan de kook, laat het op zacht vuur ong. 45 minuten garen. Als het gaar is de takjes tijm verwijderen. Schil de aardappel en kook ze met wat zout gaar, afgieten en droog laten stomen. Stamp de aardappelen fijn en vermeng het met de slagroom tot het geheel goed smeuïg is, maak het op smaak met peper en zout. Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de pan en doe er dan boter of olie in. Als dit goed heet is dan de biefstukjes even om en om bakken tot er en lekker bruin korstje ontstaat (niet te lang). (Van braadvocht en eventueel wat kookvocht van de bieten, een jus maken.) Doe de biefstukjes in een ovenschaal en laat ze nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden bakken. Bord opmaken: Doe eerst de aardappelpuree op het bord, daar bovenop de bietjes en daar bovenop de in plakjes gesneden biefstuk. Eventuele jus apart serveren.
Receptnummer: 4796 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: marian rademaker
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept