Nieuws   Zoeken 

Marian's omgekeerde perentaart
Ingredienten: (6 pers.):
1 pak Baukje mix voor kruimelvlaai
100 gram roomboter
1 ei (middelgroot)
3 grote Doyenne de Comice handperen (rijp)
75 gram kristalsuiker
25 gram roomboter
Bereiding:
Maak het deeg zoals op het pak staat aangegeven. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijdt ze in schijven. Smelt de suiker met de boter in een steelpan tot het lichtbruin gecaramellisseerd is. Bakblik invetten met boter. Schenk de caramel in het bakblik en rangschik de partjes peer in de caramel. Verdeel dan het deeg hierover en bak dit ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Af laten koelen, met een mes de randen voorzichtig losmaken, een groot bord of plank op het bakblik plaatsen en keer dan het geheel om, zodat de peren bovenop komen.
Receptnummer: 4798 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: marian rademaker
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept