Nieuws   Zoeken 

Frank's zarzuela (Spaans vispotje)
Ingredienten: (4 pers.):
1 dl olijfolie
2 uien fijngesneden
50 gr spekblokjes, in dunne reepjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
700 gr. tomaten, ontveld en ontpit, in stukjes (of 2 blikken tomaten van elk
400 gr)
1 tl paprikapoeder
1/4 tl cayennepeper
1/2 tl zout
1 laurierblaadje
zout, versgemalen peper
1 ½ dl droge witte wijn
ca. 600 gr witte visfilets (liefst meerdere soorten : kabeljauw, koolvis,
roodbaars, rode poon, heek, zeeduivel,…)
1/2 kg mosselen of een pakje zeevruchten
4 el sherry fino
1 el zeer fijngesneden peterselie
Bereiding:
1) In olie de uien en de spekblokjes ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. 2) Knoflook, tomaten, paprikapoeder, cayennepeper, zout en laurierblad toevoegen en ongeveer 20 minuten onafgedekt zachtjes laten koken. 3) De witte wijn toevoegen en ongeveer 5 minuten zachtjes laten meekoken. Wat peper over het geheel strooien. 4) De vis aan de saus toevoegen en deze onderroeren in de saus. De mosselen op de saus leggen. Het geheel in ongeveer 10 minuten gaar laten worden (de mosselen moeten open zijn). 5) De sherry toevoegen en onderroeren. Peterselie over het geheel strooien en opdienen.
Receptnummer: 4802 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Frank Iacopucci
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept