Nieuws   Zoeken 

Marlies' pittig gehaktbroodje
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram rundergehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 dun preitje
1 zakje gedroogde nasigroenten (Conimex)
klein blikje tomatenpurree
2 theelepels sambal
2 eetlepels ketjap
8 plakjes bladerdeeg
1 ei
peper, zout en kerrie
geraspte kaas
Bereiding:
Ontdooi de bladerdeegplakjes. Wel de gedroogde nasigroenten in een bodempje heet water. Snij de ui en het knoflookteentje fijn en snij de prei in dunne ringetjes. Doe wat olie in de hapjespan of wok en roer hierin de sambal los. Voeg dan meteen de ui en knoflook toe en roerbak deze kort. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Kruiden met peper, zout en kerrie. Voeg dan de preiringetjes en nasigroenten toe. Even roerbakken en dan de tomatenpurree en ketjap hier doorheen roeren. Nog een minuutje goed roerbakken. Leg de bladerdeegplakjes op bakpapier en leg op elk plakje een paar lepels van het pittige gehaktmengsel. Vouw de plakjes dicht (in welke vorm je maar wil) en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Hierover nog wat geraspte kaas en dan 15 รก 20 minuten in een voorverwarmde oven (ongeveer 230 graden).
Receptnummer: 4830 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Deze gehaktbroodjes kun je als snack, als lunchgerecht of als bijgerecht eten. Ik eet ze zelf vaak als avondmaaltijd bij sajoer boontjes en rijst of als bijgerecht bij Chinese groentensoep.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept