Nieuws   Zoeken 

Marlies's snelle Indiase groentencurry
Ingredienten: (4 pers.):
Pot Milde currypasta van Patak's (verkrijgbaar bij de AH)
250 ml. slagroom
1 grote courgette
1 bakje champignons
zakje Celavita aardappelblokjes (van die dobbelsteentjes)
evt. verse spinazie of fijngesneden kool of paksoi
zout, peper en suiker
Bereiding:
Snijd de courgette in dobbelsteentjes zo groot als de aardappelblokjes. Bak de courgette- en aardappelblokjes in een hapjespan met een deksel erop. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en voeg de in kwarten gesneden champignons toe. Nog 3 minuten doorbakken en kruiden met peper en zout. Voeg dan ongeveer 8 eetlepels van de currypasta toe en roer het geheel goed door. Voeg dan al roerend de slagroom toe. Laat zachtjes pruttelen tot een romige saus ontstaat. Je kunt nu eventueel nog de spinazie of kool toevoegen en een paar minuutjes mee laten pruttelen. Breng de curry op smaak met nog wat peper en zout en een eetlepel suiker. De saus kun je verdunnen met water of melk en verdikken met extra lepels currypasta. Serveren met rijst of naan (Indiaas brood) en bijvoorbeeld gemarineerde kippenpootjes.
Receptnummer: 4831 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Echt Indiaas wordt het gerecht als je nog wat fijngehakte amandelen toevoegt!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept