Nieuws   Zoeken 

Kip met sjalotjes van Rina
Ingredienten: (3 pers.):
50 gr margarine
3 teentjes knoflook
1 kilo kipdelen (filet poot of vleugel)
zout peper 1 kippebouillontablet
1 eetl. ital. kruiden
20 sjalotjes
5 dl droge witte wijn
1 rode paprika
1 groene paprika
Bereiding:
Bak de gehalveerde knoflookteentjes ca. 1 minuut in de margarine. Haal de knoflook uit de pan. Bestrooi de kip met zout en peper en ital. kruiden en bak ze in 10 min. bruin. Pel de sjalotjes en bak ze de laatste 2 min. mee. Blus af met de wijn. Verkruimel de bouillontablet. Laat de kip en de sjalotten afgedekt 45 min. stoven. Was de paprika en snijd ze in reepjes en stoof ze 15 min. mee. Regelmatig omscheppen.
Receptnummer: 4858 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: rina
Opmerking:
Lekker met gebakken aardappeltjes bestrooid met rozemarijn en een gemengde salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept