Nieuws   Zoeken 

Anna's kalkoen met zilveruitjes
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr kalkoenfilet
25 gr boter
75 gr gerookte spekjes
1 dl rode wijn
2dl kippenbouillon van blokje
2 eetl zilveruitjes
1 dl slagroom
2 eetl grove mosterd
peper zout en 1 eetl allesbinder
2 eetl peterselie
Bereiding:
Bak de spekjes uit en neem ze uit de pan, bak in hetzelfde vet de kalkoenfilet rondom bruin. Doe de spekjes terug in de pan en blus met de rode wijn. Voeg de bouillon en de zilveruitjes toe. Doe de deksel op de pan en laat alles 30 min. stoven. Na 15 min. het vlees even keren. Neem de kalkoen uit de pan en voeg slagroom en mosterd aan het bakvet toe, breng aan de kook. Bind de saus met allesbinder en breng op smaak met peper en zout. Strooi als laatste peterselie erover. Heel erg lekker met aardappelkroketjes
Receptnummer: 4872 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Anna Grouls
Opmerking:
Zelf neem ik altijd kleine zilveruitjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept