Nieuws   Zoeken 

chili con carne van Deanne
Ingredienten: (4 pers.):
1 (rode) ui
1 teentje knoflook
500 gr gehakt
zout/peper/chilipoeder
1 blikje tomatenpuree
1 prei in ringen
1 rode paprika in stukjes
1 grote pot bruine bonen
1 pakje mix voor chili con carne
de helft van een dubbelpak voorgekookte krieltjes
tabasco
1 zak tortilla chips
geraspte kaas
Bereiding:
De ui in wat boter bakken en de gehakt erbij rullen. De knoflook erboven uitpersen. Beetje zout en peper erbij. De groenten (prei en paprika) toevoegen en even meebakken. Vervolgens de tomatenpuree en de mix voor chili con carne erbij doen en even laten pruttelen. Bruine bonen en krieltjes (eventueel nog een keer doormidden gesneden) in de pan en goed laten door warmen. Naar eigen behoefte op smaak maken met chilipoeder en tabasco. De chili overdoen in een ovenschaal. De tortillachips eroverheen leggen en daarna de kaas erover strooien. Dit dan nog even in de oven doen, zodat alles goed heet en de kaas gesmolten is.
Receptnummer: 4896 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Deanne Klein Robbenhaar
Opmerking:
De kinderen zijn vooral dol op de torillachips met kaas!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept