Nieuws   Zoeken 

Beppie's pasta met zeevruchtensaus (Van schoonzusje Ilonka!)
Ingredienten: (3 pers.):
250 gr. reuzengarnalen.
200 gr. witvis/filet.
50 gr. gerookte zalm.
100 gr. gekookte mosselen.
2 1/2 dl. kippenbouillon.
20 gr. boter.
1 ui, gesnipperd.
2 knoflookteentjes.
1/8 dl. slagroom.
1 eetl. citroensap.
1 eierdooier.
1 eetl. fijngehakte basilicum.
Penne pasta ong. 300 gr.
Wat fijngehakte basilicum.
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de vis in stukken van ong. 3 cm, verwijder de graat. Snijd de zalm in reepjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg de garnalen toe en laat 1 minuut sudderen tot ze van kleur veranderen; garnalen uit de pan halen. Voeg de vis toe en laat ook deze 1 minuut sudderen tot de vis verkleurt; vis uit de pan halen. De gekookte mosselen erbij doen, maar heel kort! Zet bouillon en zeevruchten apart. Verhit boter in een pan. Voeg ui en knoflook toe en bak op matig vuur tot de ui glazig is. Voeg bouillon, room en citroensap toe; aan de kook brengen. Temper het vuur en laat 5 minuten sudderen tot de saus tot de helft is ingedikt. Kook intussen de pasta in kokend water al dente (beetgaar); afgieten. Voeg alle zeevruchten aan de saus toe en breng hem weer aan de kook. (5 minuten), dan van het vuur halen. Snel de geklopte eierdooiers en basilicum erdoor roeren. Giet de saus over de warme pasta. Eet smakelijk!. Lekker met een frisse salade, bijv. tomaat, komkommer o.i.d.
Receptnummer: 4921 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Alle soorten zeevruchten zijn geschikt voor deze saus. Probeer Jacobsschelpen, oesters, inktvis e.d.
Je kunt de goedkoopste, of de duurste vis nemen die je maar wilt!! Ik heb het gisteren gegeten met roodbaarfilet en zalm.M
Maar met wijting, (voor de katten), is het ook heel lekker! Maar alle witvis is prima!!
Je moet de zeevruchten maar heel kort laten verwarmen anders worden ze droog en taai!! Eet smakelijk!
De voorbereidingtijd is ook nog zo,n 20 minuten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept