Gaidy's aardappelpuree-kalkoenschotel
Ingredienten: (3 pers.):
1 zakje aardappelpuree (Honig)
500 g kalkoenfilet
3 el shoarmakruiden
1 klein blikje ananasstukjes
1 klein blikje mais (Bonduelle)
400 gr. broccoliroosjes
melk
geraspte kaas
1/2 tl sambal
1 el ketjap manis
1 el olie
Bereiding:
Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes. Maak een marinade van de shoarmakruiden, 1/2 tl sambal, 1 el ketjap manis en 1 el olie. Roer hier de kalkoen goed doorheen en laat even staan. Verhit een beetje boter en bak de kalkoen onder voortdurend omscheppen ca. 5 min. Schep de uitgelekte stukjes ananas en mais erdoor. Kook de broccoliroosjes in een bodem water in enkele minuten bijna gaar. Doe het kalkoenmengsel in een licht ingevette ovenschaal. Daar bovenop de broccoliroosjes verdelen. Strooi wat geraspte kaas over de broccoliroosjes. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel dit over de broccoliroosjes. Weer bestrooien met wat geraspte kaas. Ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (gasstand)
Receptnummer: 499 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Gaidy
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept