Nieuws   Zoeken 

Els' konijn met mosterdroomsaus en dragon
Ingredienten: (4 pers.):
Konijndelen (ca. 1 kilo)
40 gr. boter
zout en peper
2 el Dijonmosterd
1/4 l. droge wite wijn
mespnt gedroogde tijm
1 dl slagroom
1 volle el maizena
3 takjes dragon
Bereiding:
De konijndelen droogdeppen met keukenpapier. Boter verhitten in een braadpan en de stukken konijn rondom bruinbakken. Uit de pan halen en bestrooien met zout en peper en dun bestrijken met wat mosterd. Wijn, tijm en de rest van de mosterd door het bakvet roeren en aan de kook brengen. Stukken konijn terug in de pan doen en in ong. 1 tot 1 1/2 uur gaarstoven. Slagroom door stoofvocht roeren en aan de kook brengen. In een kopje of schaaltje de maizena met 2 el water tot glad papje roeren en al roerend aan de saus toevoegen. (je kunt de konijn er even uithalen als dat gemakkelijker is) Blijven roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Saus op smaak brengen met zout, peper en evt. nog wat mosterd. (Konijn er weer terug in doen) Dragon erboven fijnknippen. Met bijv. krieltjes en beetgare groene kool.
Receptnummer: 4991 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 95 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Het is dan wel geen snelklaar recept maar het is wel een leuke en lekkere variant op hoe je konijn klaar kunt maken. Zelf maak ik het ook wel eens gewoon tussendoor, terwijl ik de konijn met rode wijn toch iets meer "kerstmissigs" vind hebben.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept