Nieuws   Zoeken 

Els' gebakken zalm met knoflook en spekjes
Ingredienten: (4 pers.):
2 stukken zalmfilet van 225-250 gr. per stuk
zout en peper
1 el bloem
150 gr. spekblokjes
3 el olijfolie
8 teentjes knoflook
1 dl vleesfond (uit een pot)
2 sjalotjes
11/2 el sherryazijn
1/2 bekertje creme fraiche
70 gr. koude boter
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 225 graden. Ovenschaal in oven schuiven. Zalm bestrooien met zout en peper en bloem. In grote koekenpan olie verhitten. Zalm met velkant naarboven ca. 2 minuten bakken. Zalm omdraaien. Knoflook ( in z'n geheel en met het velletje erom!) en spekjes toevoegen en ca. 3 minuten bakken. In hete ovenschaal 2 el vleesfond scheppen. Zalm erin leggen en knoflook en spekjes eromheen leggen. In midden van oven ca. 15 minuten gaarbakken. Intussen de sjalotjes pellen en snipperen. Bakvet van zalm uit pan schenken. In dezelfde pan azijn en sjalotjes verhitten tot azijn verdampt is. Creme fraiche en rest van de fond toevoegen en gladroeren. Op hoog vuur laten inkoken tot lichtgebonden saus ontstaat. Boter in kleine blokjes snijden en van vuur af al kloppend door saus mengen. Zalm in lengte halveren, over 4 borden verdelen, spekjes en knoflokk er omheen strooien. Saus er apart bij serveren of een "spiegeltje" maken op de borden. Heerlijk met geroerbakte spinazie en tagliatelle of gebakken krieltjes.
Receptnummer: 4992 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept