Romige aardappeltaart a la Reina
Ingredienten: (4 pers.):
8 plakjes bladerdeeg
aardappelpuree met kaas (Maggi)
200 gr. Ardennerham in plakjes
1 bakje creme fraiche
peper, zout
groene paprika
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 gr. Plakjes bladerdeeg ontdooien. 5 plakjes op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van ong. 26 cm. Bekleed hiermee een ingevette quichevorm doorsn. 22 cm. Leg voor het dakje de overige 3 plakjes op elkaar en uitrollen tot een ronde lap 22 cm. Maak de aardappelpuree zoals staat aangegeven op de verpakking. Doe de aardappelpuree in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bestrijk dit met een dun laagje creme fraiche. Schik de plakjes ham op de taart en bestrijk dit ook met een dun laagje creme fraiche. Was de paprika en snijd 'm in flinterdunne ringen. Leg de ringen op de ham. Leg het deegdakje op de taart. Als je wat deeg over hebt (kerst) versieringen eruit snijden en op de taart leggen. Taart in ong. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Receptnummer: 5011 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept