Nieuws   Zoeken 

Netty's maaltijdsalade
Ingredienten: (2 pers.):
kleine krop ijsbergsla
4 schijven ananas (vers of blik op eigen sap)
rijpe avocado
zachtzure appel
gemberbolletje (als je ervan houdt, anders kan dat ook weggelaten worden)
2 el ananassap
2 el citroensap
2 el gembersiroop
4 el olijf- of andere olie
4 el pijnboompitten
Bereiding:
Klop citroensap, ananassap, gembersiroop door elkaar met wat zout en peper totdat het zout is opgelost. Klop nu de olie erdoor.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan totdat ze goudbruin zijn (erbij blijven, is zo gebeurd) en laat afkoelen op een bord.
Snij de sla in smalle reepjes, de ananas, appel en avocado in stukjes (appel en avocado met wat citroensap besprenkelen tegen verkleuren), de gemberbolletjes in kleine stukjes (gaat heel snel met de knoflookpers).
Schep alles luchtig doorelkaar met de dressing. Verdeel tot slot de pijnboompitten erover of geef deze er los bij.
Voor extra eiwit kun je er blokjes tahoe of tofu door doen, eventueel gemarineerd in gember/citroen.
Op deze manier is de maaltijdsalade vegetarisch.
Niet vegetarisch, maar ook heel lekker, is gerookte kip in blokjes erdoor. Staat in 20 minuten te pronken. Eet smakelijk.

Receptnummer: 504 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Netty Drijver
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept