Ingredienten: (4 pers.):
8 sjalotjes
50 gr boter of margarine
1 eetlepel vindaloo pasta (Patak)
75 gr suiker
3/4 dl tomatensap
8 abrikozen
200 gr gegrilde kalkoenborst (vleeswaren)
1 blikje pizzadeeg (danerolles)
1/2 el boter of margarine om in te vetten
taartvorm, doorsnede 24 cm | Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Sjalotjes pellen en halveren. In braadpan boter smelten. Vindaloopasta erdoor roeren. Sjalotjes erdoor scheppen en in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren. Sjalotjes op bord scheppen. Suiker door bakvet roeren en op zacht vuur in ca 4 minuten laten smelten, af en toe doorroeren. Al roerend de tomatensap toevoegen en ca. 2 minuten laten inkoken tot dikke saus. Iets laten afkoelen. Abrikozen wassen, halveren en pitten verwijderen. Kalkoenborst in reepjes snijden. Taartvorm invetten en bekleden met pizzadeeg. Kalkoenborst over taartbodem verdelen. Abrikozen met bolle kant naar boven erop leggen. Sjalotjes erover verdelen en saus erover strijken. Taart in ca. 20 a 25 minuten goudbruin en gaar bakken. |