Nieuws   Zoeken 

Brenda's verborgen kabeljauw en garnalen in dillesaus
Ingredienten: (4 pers.):
5 eetlepels zure room
1 theelepel mosterd
1 1/2 eetlepel dille
1 grote ui
50 gram boter
500 gram kabeljauwfilet
3 eetlepels bloem
1 1/2 dl melk
1/2 visbouillonblokje
150 gram hollandse garnalen
800 gram gekookte aardappelschijfjes
75 gram geraspte kaas
peper, zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Meng de zure room met de mosterd,1/2 eetlepel dille en een snufje peper. Snipper de ui en bak hem in de boter in 5 minuten glazig. Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm. Voeg de helft van de ui aan het zure room mengsel toe. Roer de bloem door de rest van de uien en laat dit even pruttelen. Voeg de melk en het bouillonblokje toe, al roerend aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken. Voeg de kabeljauw toe en 2 minuten meekoken. Voeg de rest van de dille, een snufje peper en zout en de garnalen toe. Beboter een ruime ovenschaal(ca. 1 1/2 liter) Schep het vismengsel in de schaal. Leg de aardappelschijfjes erop. Verdeel het zure roommengsel erover en strooi de kaas erover. Zet de schaal in de oven en laat het in 20 minuten goudbruin en gaar worden.
Receptnummer: 5065 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Brenda
Opmerking:
Tip: Vervang de kabeljauw door koolvis, schelvis, wijting of kingklipvis.
Tip. Vervang het zure roommengsel door hollandaisesaus.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept