Nieuws   Zoeken 

Eric's carpaccio rolletjes
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. ossehaas
1 doosje Mon Chou
1 zakje pijnboompitten (Zonatura)
3 eetlepels Parmesaanse kaas
2 eetlepels Monini Olijfolie met witte truffel
1 bakje rucola
Vers gemalen zwarte peper
zout
Bereiding:
De ossehaas dient in zeer dunne plakjes gesneden te zijn. Vraag uw slager dit te doen. Hak de pijnboompitten fijn en roer deze samen met de Parmezaanse kaas en de olijfolie door de Mon Chou totdat er een glad mengsel is ontstaan en voeg peper en zout naar smaak toe. bestrooi de plakjes ossehaas aan de binnenkant met vers gemalen peper en evt een beetje zout. Vul de plakjes ossehaas met 2 theelepeltjes Mon Chou mengsel zodat er een rand mengsel op de ossehaas ligt. Leg hierop 2 of 3 takjes rucola en rol het geheel op. Garneer de rolletjes met de overgebleven rucola.
Receptnummer: 5073 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Eric Oosterbeek
Opmerking:
Om zelf dunne plakjes ossehaas maken, legt u de ossehaas ca. 1 uur in de vriezer leggen en daarna zeer dunne plakken snijden. Dit gaat het beste met een snijmachine. Wanneer u met een mes de plakjes gaat snijden, zorg dan voor een scherp mes. Plakjes die te dik gesneden zijn kunt u met een deegroller uitrollen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept