Nieuws   Zoeken 

Astrid's sperziebonen ovenschotel
Ingredienten: (3 pers.):
500 gram reepjes varkensvlees
500 gram sperziebonen (evt. uit pot)
1 zakje rösti
1 tomaat
beetje bloem
bouillonblokje
kruiden naar smaak
Bereiding:
Bak de reepjes varkensvlees bruin in een pan en voeg naar smaak de kruiden toe (tijm, peper, zout en evt. knoflook. Voeg de tomaat toe en bak even mee. Voeg 1/4 liter water toe en het bouillonblokje. Bind het geheel met bloem. In de tussentijd de sperziebonen gaar koken en vervolgens afgieten. Doe de reepjes varkensvlees met de saus in een ovenschaal. Daar bovenop de sperziebonen en vervolgens daar bovenop de rösti. Zet het geheel ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C.
Receptnummer: 5078 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Astrid Houtappels
Opmerking:
Een eenvoudig recept dat snel voorbereid is. Na een lange dag werken vervolgens op de bank koken. Ook heerlijk wanneer je de reepjes varkensvlees vervangt door bijv. shoarmavlees.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept