Nieuws   Zoeken 

Barbara's garnalen en champignons in kerriesaus
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel boter
1 ui
1 rode paprika
250 gram champignons
2 bosuitjes
1 dl. droge witte wijn
2 dl. melk
1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma)
zakje kerriesaus (Knorr)
bakje roze garnalen (125 gram)
1 eetlepel crème fraiche
2 takjes verse of ½ eetlepel diepvries dille
zout, peper
Bereiding:
Ui snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Uisnippers ca. 3 minuten bakken in de boter. Paprika en champignons toevoegen en ca. 3 minuten mee laten bakken. Koenjit erdoor roeren. Witte wijn en zakje kerriesaus door de melk roeren. Dit aan het groentemengsel toevoegen, al roerend aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Van de kook af halen. Garnalen, crème fraiche en bosuitjes toevoegen en ca. 1 minuut mee laten warmen, maar niet koken. Dille erboven fijn knippen of diepvries dille erover strooien en erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Receptnummer: 5081 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Lekkker met gewone witte rijst. Is tot het van de kook afhalen voor te bereiden. Dan op het laatste moment weer tegen de kook aanbrengen en laatste ingrediënten toevoegen, maar niet meer laten koken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept