Linda's Italiaanse lasagne
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. lasagnevellen
300 gr. gehakt
boter
1 ui
kleine winterwortel
2 stelen bleekselderij
1/2 bakje champignons
1/2 liter blik tomaten op sap
150 gr. ham
40 gr. bloem
2 1/2 dl. bouillon van tablet
1 1/2 dl witte wijn
zout, peper ,nootmuskaat
2 zakjes parmezaanse kaas.
Bereiding:
Vleessaus:gehakt rullen, de gesnipperde ui toevoegen ,evenals de geraspte wortel, de fijn gesnipperde bleekselderij en de gehakte champignons. Laat 5 min. bakken.De tomaten en de fijngesneden ham toevoegen en 10 min. laten pruttelen. Kaassaus: In een pan 40 gr. boter smelten. Bloem erbij roeren. Beetje voor beetje de bouillon en de wijn toevoegen en de massa steeds gladroeren. De saus 5 min. laten pruttelen en 1 1/2 zakje kaas toevoegen en zout en peper en nootmuskaat naar smaak. Ovenschaal invetten. De bodem bedekken met 1/3 van de lasagne, dan 1/3 vleessaus, 1/3 kaassaus enz. Eindigen met kaasaus. De rest van de kaas erover en hier en daar een klontje boter. Oven op 200C en 30 min. lang.
Receptnummer: 5085 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: linda pieters
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept