Nieuws   Zoeken 

Knoflookchampignons van José
Ingredienten: (2 pers.):
500 gram Hollandse (witte) champignons
4 flinke tenen knoflook
scheutje olijfolie
2 sjalotjes
plukje verse peterselie
scheutje witte wijn
peper en zout naar smaak
Bereiding:
Borstel de champignons schoon en snijd het onderste schijfje van de steel af. Snijd de champignons in dunne plakjes. Ontdoe de knoflooktenen van het schilletje. Maak de sjalotjes schoon en snipper ze fijn. Verhit de olie in een wok (grote koekenpan mag ook). Doe de champignons in de wok samen met de uitgeperste knoflook en de sjalotjes. Schep alles goed door elkaar. Voeg nu een scheutje witte wijn toe. Tijdens het omscheppen komt er veel vocht vrij. Blijf toch omscheppen/ roerbakken tot het vocht verdwenen is. Een belangrijk deel wordt door de champignons weer opgenomen. Zo nemen die dus ook de andere smaken weer op. Verdelen over 2 bordjes of schaaltjes. Verse fijngeknipte peterselie over de champignons strooien. Serveren met geroosterd brood en eventueel met knoflooksaus of een pittige tomatensaus. Warm opdienen.
Receptnummer: 5086 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Jos
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept