Josť's zoet kokos-ijs (met gecondenseerde melk)
Ingredienten: (4 pers.):
1 blik gecondenseerde (gesuikerde) melk
1 blik kokosmelk
enkele druppels vanille- en amandelessence.
Bereiding:
Doe de inhoud van de 2 blikken in een flinke maatkan en voeg hier de essence aan toe. Goed roeren en uitschenken in een ijsblokkenlaatje. Daarna in de diepvriezer plaatsen. Het ijs wordt niet hard (zoals waterijs bijvoorbeeld) maar is goed schepbaar. Echte lekkerbekken kunnen er ook pistache-nootjes doorroeren. Lekker om zo uit een schaaltje te eten of (zonder noten) verder te verwerken met melk voor heerlijke milkshakes.
Receptnummer: 5088 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Jos
Opmerking:
Toen ik het gastenboek doorlas en Madelons verzoek om gecondenseerde melk las schoot me dit recept te binnen. Een Surinaams collega'tje maakt ze wel eens.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept