Nieuws   Zoeken 

Angelique's sinaasappelkaramelpudding
Ingredienten: (6 pers.):
Karamel:
1,25 dl water
225 g basterdsuiker.
Pudding:
2.5 dl melk
2,5 dl slagroom
1 tl fijn geraspte sinaas-
appelschil
3 eieren
3 eierdooiers
75 g basterdsuiker
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 160 C. Bakblik (20 cm) invetten. Karamel: Water en suiker in een steelpannetje vermengen. Op laag vuur constant roeren tot suiker is opgelost. Vuur laag en mengsel 3-4 min laten pruttelen. Karamel gelijkmatig verdelen over de bodem van het bakblik. Pudding: Breng in een pannetje melk, slagroom en sinaasappelschil bijna aan de kook. Van het vuur halen, afkoelen en zeven. Eieren,eierdooiers en suiker in een grote kom met de mixer dik en bleek kloppen. Geleidelijk melkmengsel er aan toevoegen. Giet mengsel door een zeef in het bakblik en zet het in een hoge braadslee die tot de helft gevuld is met water. 45 min. bakken tot het mengsel gestold is. Haal het bakblik direkt uit het water. Op kamer temperatuur afkoelen, daarna minstens 8 uur in de koelkast zetten . Als hij klaar is op schaal keren en in punten snijden. Lekker met een dot slagroom en fruit.
Receptnummer: 5099 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Angelique Bakker
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept