Marieke's gehaktballen in pittige tomatensaus
Ingredienten: (2 pers.):
voor de ballen:
250 gram runder/lamsgehakt
kleine ui
rode peper
eitje
zout
parneermeel.
voor de saus:
Blik tomaten op sap
(de helft heb je nodig)
half glaasje rode wijn
uitje
teenje knoflook
1,5 tl thijm
1 tl sambal
1 tl djinten
zout
Bereiding:
De ui en de peper heel fijn snijden. Meng de Ingredienten voor de gehaktballen door elkaar en maak er middelgrote gehaktballen van. Tijden het maken van de saus bak je de ballen. Voor de saus het uitje fijn snijden, en in een sauspannetje aanbakken. Alle kruiden erbij doen en dan afblussen met de wijn. Laten koken en dan de tomaten erbij. Deze beetje fijnhakken (gaat prima in de pan met je lepel)
Receptnummer: 5110 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Marieke
Opmerking:
Eigenlijk moet je de saus zeven, ik doe dat niet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept