Ingredienten: (4 pers.):
1 hele kip.
3 à 4 uien.
3 laurierblaadjes.
130 gr. boter, bakboter of olie.
3 hele knoflookbollen.
Peper/zout. | Bereiding:
Was de kip en dep deze droog. Snijd de uien in ringen. Haal de teentjes knoflook van elkaar, maar laat de velletjes eraan zitten. Smelt de boter en laat hem uitbruisen. Peper en zout de kip van binnen en van buiten. Braadt de kip aan beide kanten goudbruin en doe de uien en de knoflooktenen erbij en braad deze mee. Blus af met een kopje water en doe de laurierblaadjes erbij. Deksel op de pan en laat de kip, op een heel zacht vuurtje, smoren. Schep af en toe wat jus over de kip (om de 10 min ongeveer). Laat hem in 1 uur, of wat langer, gaar worden. Je kunt het beter te lang dan te kort smoren. Doe er eventueel nog wat water bij. Lekker met eigengemaakte patat (hoeft niet persé hoor!) En groente naar keuze. |