Ingredienten: (2 pers.):
4 el. uien
2 teentjes knoflook
3 schijfjes laos
3 blaadjes salam
3 stengels/knopen sereh
3 blaadjes dj. Purut
2 el. sambal oelek
2 el. tomatenpuree
1 blokje Trassi
2 el. suiker
zout (naar smaak)
water (naar behoefte)
1 blokje kippenbouillon
1/2 blok santen
4 bonen peteh
400 gr. sperziebonen
olie | Bereiding:
De uien, knoflook, laos, salam, sereh, Purut, sambal oelek en tomatenpuree in olie fruiten. Als de sambal al donkerrood is, de overige ingrediƫnten (op de sperziebonen en santen na) toevoegen en even laten trekken. Als de bumbu (kruidenmengsel) getrokken is, de sperziebonen en santen toevoegen en afkruiden. i.p.v. sperciebonen kunt u ook: tahu, vis, tauge, garnalen, tempe enz. doen. |