Nieuws   Zoeken 

Barbara's Vlaamse riblapjes uit de oven
Ingredienten: (2 pers.):
350 gram riblappen
1 grote ui, in dunne ringen gesneden
1 eetlepel bloem
2,5 dl. bier (gewoon pils)
1 eetlepel azijn
1 eetlepel mosterd
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1/2 theelepel suiker
ca. 40 gram boter
zout en peper
Bereiding:
Bestrooi de riblappen met zout en peper en bak ze mooi bruin in de boter. Leg ze daarna naast elkaar in een ovenschaal. Fruit de uienringen in het overgebleven bakvet goudgeel. Roer de bloem er doorheen en laat dit in een minuut al roerend gaar worden. Voeg dan onder voortdurend roeren het bier er scheutje voor scheutje bij tot een gebonden saus. Roer de azijn, mosterd, suiker, laurierblad en kruidnagels door de saus. Schenk de uiensaus over de riblappen en dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoof de lapjes afgedekt in een voorverwarmde oven gedurende ca. 2 uur bij een temperatuur van 175 graden.
Receptnummer: 5135 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 130 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Schrik niet van het bier. De alcohol verdampt en het bier zorgt voor lekker mals vlees en een heerlijke uienjus/saus die absoluut niet naar bier smaakt. Gelukkig maar, want ik lust niet eens bier! 10 minuutjes voorbereiding en ja, dan wel 2 uur de oven in. Maar het ruikt heerlijk. Lekker met gekookte aardappeltjes of puree met spruitjes of sperziebonen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept