Nieuws   Zoeken 

Creme Au Beurre a la Reina's moeder
Ingredienten: (4 pers.):
Creme au beurre:
100 gr. boter
100 gr. poedersuiker
2 pakjes vanillesuiker
Voor Chocoladecreme toevoegen:
1 eetlepel cacao
desgewenst met likeur bijv. apricot brandy of Grand Marnier
Voor Mokkacreme toevoegen:
1 eetlepel oploskoffie
desgewenst 1 eetlepel rum
Bereiding:
Creme au beurre: Roer de boter zacht. Voeg de gezeefde poedersuiker en vanillesuiker toe. Met deze creme kun je boterkoekjes of biscuits opspuiten of er met lange vingers een boomstammetje van maken. Leg hiervoor bijv. 4 lange vingers een beetje breed uit op een bord. Besprenkel de lange vingers met wat melk waar je desgewenst wat rum aan kunt toevoegen. Bestrijk het met een laag Creme au beurre, Mokka of Chocolade. Leg er voor de volgende laag weer lange vingers op Besprenkel ze weer met melk en rum en bestrijk ze weer met een laag Creme. Bouw zo verder een toren op. Bestrijk de buitenkant met creme of spuit deze in boomstam-idee op en garneer eventueel met amandelsnippers of zilverpilletjes (Baukje). Laat het geheel door en door koud worden in de koelkast. Snijd er met een nat mes plakken van.
Receptnummer: 5140 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Dit zal bij velen wel bekend zijn, maar zag het nog niet op de site staan. Mijn moeder maakte dit vaak als lekkertje bij de 'zondagse' koffie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept