Nieuws   Zoeken 

Nancy's tongetjes op Normandische wijze
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg tongetjes
250 gr champignons
100 gr garnaaltjes
15 cl cider
1/2 citroen
1 eierdooier
2 eetlepels bloem
10 cl room
75 gr boter
peper en zout
Bereiding:
*Bak de schoongemaakte en fijngesneden champignons in 25 gr boter en houd ze vervolgens apart. *Laat de cider in een grote braadpan voor de helft inkoken.Braad de tongetjes tegen het einde van de kooktijd aan in 30gr boter. *Bereid de saus:roer de overgebleven boter en bloem door de ingekookte cider en klop een paar min op een gematigd vuur.Draai het vuur nog wat lager en voeg het eigeel,het citroensap,de champignons en de garnalen toe.Breng op smaak met peper en zout.
Receptnummer: 5172 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Van Puymbroeck Nancy
Opmerking:
Dien de tongetjes op met een scheutje saus erover en gekookte aardappeltjes of puree.Smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept