Ingredienten: (3 pers.):
3 ons kipfilet
trosje witte druiven
4 ons Gatenkaas aan 1 stuk
Beetje ijsbergsla
Kleine ui
13 groene olijven zonder pit
kippebouillon(blokjes)
1 potje creme fraiche
scheutje melk
1 tl honing
1 el citroensap
peper
zout | Bereiding:
Snij de kip in stukjes en kook deze in de kippebouillon gaar (circa 15 min.)
Halveer de druiven en haal de pitjes eruit
Snij de gatenkaas in blokjes
Snij de ui in snippers
Snij de olijven in stukjes
Gooi bovenstaande gesneden ingredienten in een grote kom en roer goed door.
In een apart schaaltje:
Roer de creme fraiche met een scheutje melk door elkaar totdat je een dikke saus hebt.
Roer daarbij circa 1 el citroensap en 1 tl honing.
Afmaken met peper en zout. Nog even doorroeren en klaar.......
Zet de salade en de saus apart op tafel. Deze twee componenten pas op het bord vermengen.
Lekker met stokbrood en een glaasje witte wijn.
|