Nieuws   Zoeken 

Beppie's Švestkové knedliky, (pruimenknoedels voor Tineke)
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. meel.
1 ei.
2 grote gekookte aardappels.
2 eetl. gesmolten boter.
Zout.
Melk.
1 kg. pruimen.
Bereiding:
Deeg maken van de fijngemaakte aardappelen, beetje zout, meel, boter,en als het nodig is een beetje melk. Maak van het deeg een rol met een doorsnee van ± 3 cm. De rol in plakjes snijden van ongeveer 2 cm. en ieder plakje plat maken. Pruimen (zonder pit) erop leggen en inpakken. In kokend water 5 - 7 minuten laten koken. Van boven iets openen met een vork zodat de stoom eruit kan. Besprenkelen met gesmolten boter en poedersuiker!
Receptnummer: 5188 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
En maar weer Stania bedankt!! Mijn oude vriendin Helena Ilonka, In Slowakije, maakt de ovocne knedliky (wat dus fruitknoedels betekend) met allerlei fruit uit haar tuin. Dus ook van bijv. bramen en frambozen en nog van een andere, mij onbekende vrucht. Hij groeide aan een hoge boom , de naam ben ik kwijt. Maar hij stond zelfs in het plaatselijk zwembad.
Kinderen liepen volop te plukken. Hij was erg zoet en volgens Helena prima voor een of andere alcoholische drank. Ik heb toen nog in het woordenboek naar de Hollandse naam gezocht maar niet gevonden. De kleur was bijna zwart met donkerrood sap. Een beetje langwerpig, een cm. of 4 lang! Iemand die weet wat het geweest kan zijn? Ook Stania weet niet wat ik bedoel, misschien groeit hij niet in Tsjechië en alleen in Slowakije?
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept