Chocoladeverrassing
Ingredienten: (2 pers.):
50 gr zachte boter
2 eieren (M)
75 gr. rietsuiker
40 gr. zelfrijzend
bakmeel
2 el cacaopoeder
3,5 dl. chocolademelk
poedersuiker
Bereiding:
verwarm oven tot 180 c.
vet 6 ovenvaste schaaltjes (=1,5 dl)in met boter. splits de eieren. klop de boter en rietsuiker met een mixer lichtgeel en luchtig. klop de eierdooiers er stuk voor stuk doorheen. zeef het bakmeel met de cacaopoeder boven de kom en spatel het door het mengsel. klop de chocolademelk erdoor. klop in een ander kom de eiwitten stijf. spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel. doe het mengsel over in de ingevette vormpjes. zet de vormpjes in een braadslede gevuld met een laagje water in een voorverwarmde oven en bak ze 30 min. bovenkant van het toetje veert bij een lichte druk van de vingers terug. maar de binnenkant is nog zacht. bestuif de chocolade verrasing met poedersuiker en serveer direkt!!!!
Receptnummer: 52 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept