Nieuws   Zoeken 

Riet 's vleesstrudel met oosters tintje
Ingredienten: (5 pers.):
250 gr.bloem
1 ei
3 eetlepels olie
1 theelepel zout
4-5 eetlepels lauwwarm water
1/2 eetlepelcitroensap of azijn
Voor het bestrijken:
Ca.100 gr.boter:gesmolten en afgekoeld
Voor de vulling:
1 Flinke ui
2 dl.bouillon
1 theelepel bruine basterdsuiker
200 gr.stevige gekookte aardappelen
1 eetlepel olie
2 eetlepels kerriepoeder
zout / peper
1 appel
Bereiding:
Maak eerst het strudeldeeg. Doe de bloem in een royale kom en meng dit met het zout. Klop het ei los met het water en voeg dit aan de bloem toe, samen met de olie en citroensap of azijn. Roer met een houten lepel of met de mixer tot een soepel deeg ontstaat. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed verder met de hand. Trek het deeg uit elkaar,vouw het op en trek het weer uit elkaar, net zolang tot het deeg van de handen loslaat en mooi zacht en glad is. Maak dan een bal van het deeg en doe het terug in de kom. Dek de kom af met een warme deksel. (houd de deksel eerst onder de warme kraan en droog hem alleen af) en laat het deeg ca.30 min. rusten. Maak in de tussentijd de vulling. Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bak deze rondom bruin in de hete olie. Snipper de ui en bak deze met de kerriepoeder mee. Voeg dan de bouillon toe met het zout; peper;suiker; rozijnen en citroensap. Schil de appel grof, voeg deze toe en laat het geheel ca.10 min. zachtjes doorkoken. Snijd de aardappelen in blokjes, meng deze door het vleesmengsel en laat het geheel afkoelen. Rol vervolgens het deeg uit tot een rechthoekige lap. Bestrijkhet deeg licht met de gesmolten boter en leg het voorzichtig op een lichtbebloemde theedoek. Probeer het deeg nog dunner tot een vierkant uit te rollen. Bestrijk het deeg weer met boter als het te droog dreigt te worden. Bebloem uw handen en rek het deeg vanuit het midden nog verder op tot het overal doorschijnend is.Snijd de dikke rand af en vul hiermee eventueel open plekken op. Bestrijk het deeg nog een keer met de gesmolten boter en verdeel de vulling over de helft van het deeg, maar houd een rand van 4-5 cm. vrij.Sla de zijkanten van het deeg naar binnen. Rol met behulp van de theedoek de strudel op (begin bij het belegde gedeelte) en leg hem met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik, Mocht hij te lang zijn buig hem dan. Bestrijk de strudel met de gesmolten boter en bak hem 30 min. in het midden van een warme oven van 200 graden. Bestrijk de strudel regelmatig tijdens het bakken met boter of vrijgekomen vocht.
Receptnummer: 5216 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Riet Karremans
Opmerking:
Heerlijk met een frisse salade en geroosterd brood.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept