Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. taugé
3 lenteuitjes
1/4 komkommer
1 Spaans pepertje
2 eetl. olie (mais-,arachide-,of zonnebloemolie)
2 eetl. atjar tjampoer
peper
ketoembar | Bereiding:
Lenteuitjes schoonmaken en in schuine stukken snijden. Stukje komkommer halveren, zaadlijsten met een lepeltje verwijderen en in plakken snijden. Spaans pepertje halveren in de lengte, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden (of knippen). Taugé schoonmaken. Verwarm in een ruime koekepan de olie en fruit hierin de stukjes ui 1-2 minuten. Laat ze niet kleuren. Voeg vervolgens de stukjes komkommer, reepjes spaanse peper en tenslotte de taugé toe. Laat dit alles al omscheppend enkele minuten fruiten. Kruid met peper en ketoembar naar smaak. Laat het mengsel in een grote kom glijden en geheel afkoelen. Schep als laatste de atjar door de taugé en serveer de salade koud. |