Ingredienten: (4 pers.):
800 gr. asperges
800 gr. lintpasta
30 gr. olijfolie
4 zalmfilets à 125 gram
250 ml hollandaise saus
1,5 dl sinaasappelsap
10 gr. bieslook(gehakt)
zout en peper
| Bereiding:
Kook de asperges zoals normaal.
Kook de pasta in water met zout.
Verhit de olijfolie in een koekepan en bak hierin de met zout en peper gekruide zalmfilets aan beide kranten bruin. Bereid de zalmfilets vervolgens in een voorverwarmde oven in 7 min. op 180C
let er op dat de filets niet droog worden.
Laat de sinaasappelsap voor 1/3 inkoken, voeg de hollandaisesaus toe en verwarm deze. Voeg de gehakte bieslook toe
Leg de asperges in een waaier in het midden van het bord, de gekookte pasta aan de onderkant van de asperges leggen en vervolgens de zalm op het bedje van de pasta en overgieten met de saus. |