Nieuws   Zoeken 

Tine's vruchtenkwarktaart
Ingredienten: (12 pers.):
ronde springvorm 25 cm.
taartbodem
1 groot blik vruchtencocktail
bakje kwark 500 gr.
6 witte gelatineblaadjes
1 eigeel
50 gr.suiker
een beetje rum
1 klein pakje slagroom
Bereiding:
Eerst de koelkast op de hoogste stand zetten taartbodem in de springvorm drukken en besprenkelen met wat rum de kwark in een grote schaal doen met het eigeel,suiker samen door elkaar roeren,ondertussen de gelatine weken in koud water,blik vruchten op een vergiet uitlekken. De vruchten door het kwarkmengsel roeren,dan appart de slagroom stijf kloppen en door het mengsel scheppen.Het sap in een steelpannetje met de uitgeknepen gelatine warm maken tot de gelatine opgelost is, dan voorzichtig door het mengsel scheppen.Giet dan de massa in de springvorm en zet het in de koelkast tot het mengsel stevig aanvoelt dan de koelkast lager zetten
Receptnummer: 5277 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Voor de taartbodem kan je plakjes cake of biscuit gebruiken,ik maak zelf van tevoren in dezelfde springvorm een cake,de helft vries ik in voor de volgende keer.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept