Nieuws   Zoeken 

Gunilla's portugese visschotel
Ingredienten: (4 pers.):
2 uien
1 teentje knoflook
20 gr. boter
saffraandraadjes (of mespuntje koenjit)
1 blik gepelde tomaten
3-4 ons kabeljauwfilet
peper en zout
150 gr. belegen kaas in kleine blokjes
3 eetl. paneermeel
1 citroen
handje groene olijven
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 C. Hak knof en uien fijn. Fruit de knof en ui in de boter samen met de saffraan of koenjit. Snijd de tomaten kleiner en vang het tomatenvocht op in een ingevette ovenschaal. Roer de helft van het uimengsel door het tomatenvocht. Dep de visfilet droog met keukenpapier. Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Vermeng de tomaat met de kaasblokjes en de andere helft van het uimengsel, paneermeel, peper en zout. Verdeel dit mengsel over de vis en laat het geheel in de oven in ca. 25 min. gaar worden. Garneer de visschotel met de in plakjes gesneden citroen en de olijven
Receptnummer: 5280 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Gunilla
Opmerking:
Je kunt hier goed rijst bij eten met wat meegekookte diepvriesdoperwten. Voor wie wel eens in Portugal is geweest is dit zeer herkenbaar en erg lekker!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept