Nieuws   Zoeken 

Marian's kartoffelsalat van Hermann
Ingredienten: (6 pers.):
1,5 kilo aardappelen (niet te bloemig)
1 middelgrote ui
300 gram mager rookspek (dikke plakken, Aldi)
2 dl rundvleesbouillon van 2 blokjes
scheutje witte wijnazijn
vers gemalen zwarte peper
2 el olijfolie
Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil in 20 min. gaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water en laat ze verder afkoelen. Bak intussen de in flinke dobbelstenen gesneden rookspek in de olie. Maak de bouillon. Snij de ui heel fijn of rasp hem. Pel de aardappelen en snij ze in niet te kleine blokjes. Doe het spek met het bakvet bij de aardappelen en voeg dan de rest van de ingrediƫnten toe. Vermeng dit voorzichtig doorelkaar en doe er evt. nog een beetje olie bij. Laat het enkele uren goed intrekken of beter nog een nacht.
Receptnummer: 5293 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Marian
Opmerking:
Dit gerecht kan ook goed bij een koud buffet, maar ook gewoon bij de maaltijd.
Bewaar het niet te lang, dat komt de smaak niet ten goede. Meestal blijft er niets over, want als je er eenmaal aan begint.......
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept