Nieuws   Zoeken 

Beppie's gehakt a la Lindström (Zweeds recept)
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. rundergehakt.
2 uien.
1 prei.
4 eetl. kappertjes.
1 eetl. groene peperkorrels (potje).
ca. 150 gr. rode biet (pot).
4 eetl. bietensap.
1 ei.
2 theel. zout.
1 theel. vers gemalen peper.
5 eetl. olie.
2 eetl vleesbouillon.
1 1/2 dl. zure room of crème fraise.
Beetje bieslook.
Bereiding:
Hak de uien zeer fijn en snijd de prei eveneens in kleine ringetjes. Meng de kappertjes met de peperkorrels en laat ze uitlekken. Zet ze apart. Laat de bietjes uitlekken en maak ze fijn. Bijv. met een staafmixer. Bewaar het vocht. Meng in een kom : ui, prei en biet door elkaar. Haal het gehakt met een vork los en vermeng het met de groenten de kappertjes en de peperkorrels. Roer wat bietensap en het losgeklopte ei erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vorm van de massa 8 ronde balletjes en druk ze plat! Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de schijven op hoog vuur aan bijde kanten goudbruin, temper het vuur, doe de bouillon erbij en laat nog ca. 4 minuten aan bijde kanten stoven. Neem de schijven uit de pan, roer het overgebleven fond los met nog wat bietensap en de room voor een mooie volle saus! Serveer het vlees met de saus en bestrooi het met wat fijngeknipte bieslook. Lekker met een komkommersalade (eigenlijk op het ogenblik een zeer duur product)! Maar een wortelsalade is er ook lekker bij! Dressing naar keuze! Lekker met aardappelpuree!
Receptnummer: 5296 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Alleen maar, Smakelijk Eten!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept