Ingredienten: (3 pers.):
250 gram Fusilli pasta (of Penne)
1 pak diepvries kabeljauwfilet (van die vierkante blokken; Euroshopper merk is prima!)
bakje champignons
twee stronkjes broccoli
1 uitje
1 knoflookteentje
flinke eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
kartonnetje gezeefde tomaten
creme fraiche (125 ml)
bouillonblokje (of poeder)
beetje olijfolie
peper en zout
half zakje geraspte kaas | Bereiding:
Kook de broccoliroosjes in 5 minuten beetgaar. Laat ze zolang in een vergiet nastomen en gebruik de pan nu om de pasta in te koken. Bak intussen de champignons (in kwarten gesneden) samen met het uitje en het knoflookteentje in een koekenpan. Houdt dit warm tussen twee borden. Gebruik de koekenpan nu om de vis in gaar te stoven. Giet ongeveer 150 ml. bouillon in de pan, breng dit net niet aan de kook en stoof hierin de vis in ongeveer 7 minuten gaar. Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe. Laat even pruttelen en duw de visfilet uit elkaar (in grove stukken). Doe dan achtereenvolgens de creme fraiche (goed roeren), de champignons & uien, de broccoli en de pasta in de pan. Nog een keer omroeren, geraspte kaas erover en smullen maar! |