Barbara's spinazie ovenschotel |
Ingredienten: (2 pers.):
450 gram diepvries spinazie
1 eetlepel boter
1 ui
1 dl. Room Culinair
1 theelepel Italiaanse kruiden
zout, peper
50 gram geraspte kaas
150 gram hamblokjes
2 eieren
| Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de spinazie. Snipper intussen de ui. Bak de uisnippers in de boter glazig. Voeg de room en de Italiaanse kruiden toe en laat dit ca. 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Roer de saus, de hamblokjes en 2 eetlepels kaas door de warme, goed uitgelekte spinazie en doe dit mengsel in een lage ingevette ovenschaal. Maak met een lepel 2 kuiltjes en breek hier de eieren in. Strooi de rest van de kaas erover. Laat de eieren in ca. 15 minuten stollen in de oven. |
Receptnummer: 5314 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Barbara |
Opmerking: Zonder ham is het een vegetarisch gerecht. Lekker met gebakken aardappeltjes met Italiaanse kruiden. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |