Ingredienten: (2 pers.):
IJsbergsla (kleintje)
Tomaatjes ( 2 a 3 stuks)
Komkommer
Radijs (een aantal)
Notenmengsel (250 gram)
Fetakaas (niet te veel)
Jonge kaas (3 plakken)
Brie (250 gr.)
Emmentaler (100-150 gr.)
Ontbijtspek (10 plakken)
Peper
Slasaus (Naturel)
| Bereiding:
Bak de ontbijtspek op een laag vuur.
Snij ijsbergsla in kleine stukjes. Maak partjes van de tomaatjes, de komkommer (niet helemaal opmaken!) en plakjes van de radijs.
Snij kleine reepjes, heel dun en heel smal, van de kaassoorten en iets dikkere plakjes van de brie.
Hutsel de sla, tomaat, feta, komkommer, radijs en de kaas (niet de brie!) samen met het notenmengsel door elkaar.
Pak 2 borden en leg op het bord de plakken ontbijtspek. Hieroverheen gaat het slamengsel. Dek dit vervolgens af met de brie.
Doe vervolgens een beetje slasaus in een kom en verwarm dat 50 sec. in de magnetron. Voeg wat peper toe en roer het door elkaar. Schep dit mensel over de salade en ... Smakelijk eten! |