Tilly's beetje pittige gehakttaart
Ingredienten: (4 pers.):
mix voor quiche naturel (koopmans)
1 pond gehakt
1 grote ui
1 paprika
sambal
chilipoeder
knoflookpoeder
oregano
aromat
peper
nootmuskaat
3 eieren
melk voor de saus
boter
Bereiding:
Deeg klaarmaken zoals op de verpakking staat beschreven, alleen smelt ik de boter altijd,vind ik lekkerder. Oven voor- verwarmen zoals op de verpakking staat.Een quichevorm alvast invetten.Gehakt rul bakken in een beetje boter,ui en paprika kleinsnijden en meebakken.Het geheel kruiden met 2 tl sambal en de rest van de kruiden er naar smaak over heen doen en meebakken (ik doe het altijd een beetje gul).
De vorm bekleden met het deeg, het gehaktmengsel erin doen en daarna de saus klaarmaken en er over heen gooien. De quiche in de oven zetten en ongeveer 45 min. laten bakken.
Als de quiche klaar is even af laten koelen en in 8 punten snijden.
Receptnummer: 535 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: Tilly
Opmerking:
Je kan deze quiche al van te voren bereiden en later bakken,is trouwens koud ook heel lekker.Wij eten dit altijd met patat en een lekkere salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept