Hilde's bannock (brood gemaakt door de indianen in Canada )
Ingredienten: (6 pers.):
4 kop meel
anderhalf kop water
1/4 theelepel zout
anderhalf soeplepel bakpoeder
Bereiding:
Je doet de meel in een kom. Maakt een kuiltje in de meel in het midden. Giet het water erin. Je klopt het water losjes door de meel heen. Dan doe je het zout erin en vervolgens de bakpoeder. Je kneedt vervolgens de hele massa. Het deeg moet luchtig zijn. De ingevette bakplaat bepoeder je met wat meel. Het deegsel ( als een krentenmik/ stoet) leg je op de bakplaat. De bannock is klaar wanneer het lichtbruin van kleur is. Aan beide kanten ( omdraaien ). En wanneer je op de bannock slaat, voel je dat het knapperig is. Dat betekent dat het klaar is.
Receptnummer: 5350 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Hilde
Opmerking:
Het is fantastisch lekker. Je kan het deegsel ook frituren in olie ( zoiets als oliebollen )
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept